De kracht van aanraking

omhelsingDecennia al is er onderzoek over de effect van aanraking op de gezondheid. Men wist al lang dat aanraking positieve gevolgen heeft op het zenuwstelsel. Nu in de corona-tijd is het thema bijzonder duidelijk geworden. Velen mensen missen contact met andere mensen en de aanraking ervan .

Soms worden mensen er zelfs ziek van dat gemis. Er is een specifieke reden daarvoor. Aanraking stimuleert namelijk het immuunsysteem. Uit onderzoek van het Amerikaanse Touch Research Institute in Miami bleek dat massage therapie het aantal van de natuurlijke killer cellen die tegen bacteriën, virussen en kankercellen vechten, verhoogt. Aanraking is dus bijzonder belangrijk voor een goed immuunsysteem, juist in tijden van corona. Het is immers je eigen immuunsysteem dat tegen de COVID-virussen moet vechten, als je besmet word. Er is geen antibiotica tegen het virus.

3 antwoorden op “De kracht van aanraking”

 1. Hello,

  We noticed cranio.works is only listed in 8 out of 2500 directories.

  This severly impacts your backlinks and search engine rankings.

  Come get listed in all 2500 directories on DirectoryBump.com

 2. Hi,

  cranio.works is only listed in a 8/10,000+ Directories

  We have a black friday deal going on at the moment to get your website listed in all 10k+ for $19.95

  Visit us on DirectoryBump.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.