De kracht van aanraking

omhelsingDecennia al is er onderzoek over de effect van aanraking op de gezondheid. Men wist al lang dat aanraking positieve gevolgen heeft op het zenuwstelsel. Nu in de corona-tijd is het thema bijzonder duidelijk geworden. Velen mensen missen contact met andere mensen en de aanraking ervan .

Soms worden mensen er zelfs ziek van dat gemis. Er is een specifieke reden daarvoor. Aanraking stimuleert namelijk het immuunsysteem. Uit onderzoek van het Amerikaanse Touch Research Institute in Miami bleek dat massage therapie het aantal van de natuurlijke killer cellen die tegen bacteriën, virussen en kankercellen vechten, verhoogt. Aanraking is dus bijzonder belangrijk voor een goed immuunsysteem, juist in tijden van corona. Het is immers je eigen immuunsysteem dat tegen de COVID-virussen moet vechten, als je besmet word. Er is geen antibiotica tegen het virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *